#hoedan?

Kleinschaligheid
Het Tienercollege is een kleine school. In het eerste jaar zijn we begonnen met 25 leerlingen. Inmiddels draaien we een aantal jaren en hebben 54 leerlingen welke verdeeld zijn over groep 7/8, klas 1 en klas 2. Doordat we een kleine school zijn, kent iedereen elkaar. Een ander voordeel is dat docenten veel mogelijkheden hebben om uitdagende werkvormen of projecten te bedenken, en om jou persoonlijke aandacht te geven. In de nieuwe campus zullen we een eigen plek krijgen en zal er ook ruimte zijn om door te groeien. De kleinschaligheid waar iedereen elkaar kent blijft hierin een belangrijk uitgangspunt. 

Van buiten naar binnen
We hebben een eigen team, maar er komen ook vakdocenten uit het voortgezet onderwijs en mensen uit het bedrijfsleven. Die geven bijvoorbeeld workshops of dagen je uit om mee te doen aan een interessant project. Zo maak je kennis met de buitenwereld en kom je bijvoorbeeld meer te weten over bepaalde beroepen.

Waar?
Het Tienercollege is een school binnen een grotere school: het Emelwerda College. We hebben eigen docenten. Sommige komen uit het basisonderwijs, andere uit het voortgezet onderwijs. Dat is handig, want zo kunnen ze er samen voor zorgen dat jouw overstap zo soepel mogelijk verloopt.

Je kiest niet, maar probeert van alles!
Als je op het Tienercollege zit, krijg je een brede opleiding. Je maakt kennis met veel onderwerpen, op verschillende manieren. Zo probeer je uit welke manier het best bij jou past en ontdek je wat jij leuk vindt en waar jouw talenten liggen. Aan het eind weet je goed wat je wilt en met welke opleiding (vmbo, havo of vwo) je verder gaat. Dan kom je in de derde klas.

Lestijden
Drie van de vijf schooldagen beginnen om 8.30 uur en eindigen om 14.30 uur. Dinsdagmiddag stoppen we om 13.45uur, dat is de ‘ontwikkelmiddag’ waarin docenten samen nieuwe onderwijsvormen bedenken en leren van elkaar. En woensdagmiddag ben je vrij als je in  groep 7-8 zit, de kinderen van het VO hebben dan soms nog wel les.

Huiswerk
Op het Tienercollege leer je alvast te wennen aan het vele huiswerk op het voortgezet onderwijs. Dan doen we geleidelijk. Elk jaar komt er een klein beetje bij. En weet je wat fijn is? Je mag je huiswerk ook op school maken. Je mag namelijk op de maandag en donderdag tot 16.00 uur op school blijven om met schoolwerk bezig te zijn. Wel in overleg met je docent natuurlijk!